Erika & Lasse 26.3.2016 - vuoden ensimmäiset häät!

 

Lauantaina 26.3. oli luvassa vuoden ensimmäiset hääkuvaukset potrettikuvausten muodossa, upean parin - Lassen ja Erikan kanssa. Kuvauslokaatioksi oli valikoitunut Helsingin Seurasaari ja teemoina pyörivätkin lähinnä meri ja luonto. Lisäksi parissa kuvassa halusimme hyödyntää Seurasaaren upeita rakennuksia ja museoaluetta. Kävimme hyvissä ajoin, noin paria viikkoa etukäteen katsomassa paikat ja suunnittelemassa kuvat tarkemmin. Siihen riitti noin tunnin mittainen kävelyreissu. Meillä oli heti hyvä yhteys hääparin kanssa, joten sain todella positiiviset vibat tulevista kuvauksista.

Suomen sää osoitti jälleen ihanuutensa ja jännitettävää riitti kuvausaamuun asti. Sää oli koko häidenalusviikon erittäin epävakainen. Meillä oli toki varakuvauspaikka suunniteltuna sateen varalle, mutta Seurasaari oli ehdoton ykkösvaihtoehto. Emme oikeastaan missään vaiheessa halunneet siitä luopua ja mietimme myös sadekuvauksia. Kun lauantaiaamu viimein koitti ja katsoin ulos, täytyi hieraista silmiä. Sää oli aivan huikea - upea sumu peitti maisemaa ja pilvet näyttivät suhteellisen poutaisilta. Valokuvaaja ei voi juuri parempaa toivoa. Saatoinkin hieman hihkaista onnesta..

Lassen ja Erikan häissä erikoista oli se, että he menivät salaa naimisiin - he olivat järjestäneet juhlat, mutta eivät olleet etukäteen kertoneet kenellekään vieraista, että kyseessä on hääjuhlat. Tämä oli kuvaajan näkökulmasta herkullista, sillä päivä oli suunniteltu niin, että parilla ei ollut aamupäivällä mitään menoa ja kuvauksiin oli kunnolla aikaa. Sovimme kuvausajan alkavan klo 10, joka tuotti ruhtinaalliset pari tuntia kuvausaikaa. Kun on joutunut vetäisemään potretit pahimmillaan vartissa, niin pari tuntia on harvinaista luksusta. Siitä piti nauttia.

Lähdimme kiertämään ennalta mietittyjä kuvauspaikkoja ja etukäteen mietityt ideat toimivat sumussäässä erinomaisesti. Lennossa saatiin vielä kivoja pieniä lisäideoita täydentämään kuvasettiä. Kolmannella kuvauspaikalla kävi sitten ihan oikeasti tuuri - kaksi joutsenta lensi sumun keskeltä kuvaan ja kyseiseen potrettiin tuli lähes taianomainen fiilis. Tästä entistä intoutuneempana kiersimme loput paikat hyvillä mielin ja meininki oli todella hyvä. Lopuksi napattiin vielä sormuskuva kalliolla.

Potretti-ystävällinen poutapilvisää ratkaisi sen, että tällä kertaa mentiin vahvasti luonnonvalolla. Haimme myös jokseenkin luonnollista ilmaisua, joten salamat jätettiin pitkälti repun pohjalle ihan tarkoituksella. Pariin kuvaan toin salamalla hieman efektiä ja/tai filliä varjon läpi ja yksi takavalo-metsäkuva (alla) otettiin bonuksena, mutta 90% valaistiin luonnonvalolla. Linssinä toimi pitkälti Sigman 35mm 1.4 Art. Muutamassa kuvassa kameran nokalla käväisi Canonin 24-70 2.8 L ja 70-200 2.8L. Kamerana kaikissa Canonin 5D mk3.

Lasse ja Erika selvisivät poseerauksista kunnialla, vaikka olivat etukäteen kuulemma hieman jännittäneet. Saimme yhdessä kuvaushetkestä niin rennon, että parista huokui aitous eikä poseeraaminen mennyt väkisin pusertamiseksi missään vaiheessa. Hymyä ja tunnetta irtosi parista helposti ja välillä naurettiin kunnolla. Meillä tuntui kokoajan synkkaavan paremmin ja paremmin, mikä teki kuvauksesta vain kokoajan helpompaa. Lopputuloksena olikin peräti hieman yli 30 potrettikuvaa. Ohessa niistä valikoitu setti.

Vuosi on nyt aloitettu erittäin mukavilla hääkuvauksilla ja miellyttävällä lopputuloksella - ei muuta kuin kohti seuraavia häitä! Kiitos vielä mahtavalle parille Lasselle & Erikalle ja paljon onnea avioliittoon!

Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Facebook Flickr Instagram share