Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -
Jetro Stavén photography -

Kihlajaiskuvat syksyisessä Seurasaaressa - Laura & Matias

Syyskuun loppupuolella oli vuorossa kihlajaiskuvaus vanhalle tuttavaparille – Matiakselle ja Lauralle. Kuvauspaikaksi oli valikoitunut  itselleni hyvin tuttu Helsingin Seurasaari ja olinkin  suunnitellut kuvausreitin valmiiksi. Fiiliskuvien perusteella pari halusi melko maanläheistä ja luonnollista kuvaa, mutta hieman sai olla kuvaajan omaa twistiä. Suunnittelin myös muutamat kuvat ja poseeraukset valmiiksi, mutta päätin jättää aika paljon tilaa myös improvisaatiolle. Usein luonnollisimmat kuvat tulevat juuri siten.

Lähdimme kuvaamaan noin puolitoista tuntia ennen auringonlaskua, eli noin kello kuuden aikaan. Halusimme nimittäin kuviin sekä runsasta poutavaloa, että auringonlaskun vielä lopuksi. Päivä tosin oli melko pilvinen, joten auringonlaskukuvien onnistumisesta oli hieman pelkoa takaraivossani. Pääideani nimittäin vaativat juuri sen auringonlaskun. Ei pitäisi Suomessa luottaa sääennusteisiin..

Lähdimme kiertämään kuvausreittiämme. Hieman piti alkuun lämmitellä ”hyvillä jutuilla” ja runsaalla smalltalkilla, jotta päästiin parin kanssa oikeaan kuvauszoneen, mutta jo ensimmäisistä kuvista tuli ihan hyvää matskua plakkariin. Ja siitä meininki vain parani.

Kuvaaminen tuntui sujuvan Matiaksen ja Lauran kanssa todella rennosti ja leppoisasti. Tietysti koska olimme vanhoja tuttuja, niin juteltavaa ja naureskeltavaa riitti, mikä edesauttoi kuvaustilanteen rentoa henkeä. Pari pystyi rentoutumaan kokoajan enemmän ja enemmän kameran edessä ja se alkoi myös näkymään kuvissa. Tasainen poutapilvi- keli sopi merisiin maisemiin ja luonnolliseen lookkiin erittäin hyvin. Valon kanssa ei tarvinnut juurikaan tapella tai alkaa säätämään lisävalojen kanssa.

Lähtöaika oli juuri sopiva, sillä saimme kiertää kuvauspaikat ja toteuttaa impro-ideat kaikessa rauhassa, kunnes päädyimme viimeisille paikoille. Kuin taikaiskusta pilvet alkoivat samalla nopeaan tahtiin vetäytymään auringon edestä. Boom! Mahtava auringonlasku! Käytimme sen loistavasti hyväksemme ja saimme lopulta paljon auringonlaskukuviakin.

Lopulta saatiin kasaan mahtavan monipuolinen ja laadukas setti. Pari oli supertyytyväinen ja myös itse tykkään lopputuloksesta. Kiitokset vielä Matiakselle ja Lauralle – oli ihan mahtavan hauska kuvaussessio!

Tekniikasta sen verran, että 95% mentiin luonnonvalolla ja lisäksi otin pari kuvaa otin yhdellä Canonin 580EX käsisalamalla + kupupehmentimellä. Kamerana Canon 5D mk3 ja linsseinä Sigman ART 35mm F 1.4 noin 60% kuvista, Canonin 85mm F 1.8 noin 30% kuvista ja Canonin 24-70 2.8L noin 10 % kuvista.

Tässä kymmenen kuvan kooste kuvista.

Facebook Flickr Instagram share